Itt olvasható az együttes története emlékeim, cikkek és egyéb infók alapján, két részletben. A történet megfogalmazása, az események leírása és jellemzése az én személyes véleményemet - is - tükrözi, igyekeztem figyelembe venni az érintettek érdekeit is, remélem, senkit sem sért a lenti írás. Ha mégis, vagy bármilyen egyéb javítanivalót vagy hozzáadni érdemes információt találsz, kérlek, írd meg! Külön köszönet a háttérinformációkért Bencének és Pelének!

Prehisztórikus éra

 

Hol volt, hol nem volt, valamikor 1990-ben megalakult a Mickey Mause zenekar. Története két szálról indítható el. Egyik a kitalálók oldala, Raga / Ragadics Csaba dobos és Pocky / Pock Rhodes / Fűzfa Zoltán basszer összehoztak egy bandát Papp Feri (Irigy Hónaljmirigy) és Peti nevű haverja közreműködésével, akik gitároztak. A másik szál: eme 4 tag mellé hívták meg a ’90 októberében feloszló Orchestra együttes énekesét, Pelét / Katona Pétert dalolászni. [Az Orchestra egy Madách gimis zenekarból alakult ki, végső felállásában Pele mellett Locsmándi Bence és Maurics András gitározott. András azóta is a Karabély együttes oszlopos tagja.] Első koncertjük 1990. december 15-én a Láng Művelődési Házban tartott Rock’and’Hard Place Fesztivál II. keretében zajlott, ahol többek közt a Kispál és a Borz, Üllői Úti Fuck és más alternatív vagy hard rock bandák léptek fel. Nem sokkal később, 1991 elején a két korábbi gitárost menesztve Pele előző zenekarából Locsmándi Bence csatlakozott a bandához, és ezzel kialakult a Mickey Mause klasszikusnak nevezhető felállása. Ez a csapat írta a következő évek dalainak nagy részét.

Mickey Mause 1991-1992

 

A zenekar első demóját a Fekete Lyukban rögzítette ’91 áprilisában, először a The King of The Night majd a The Way to Death című nótákat vették fel, ezeket az ugyanezen stúdióból sugárzott Garázs című rádióműsor többször is leadta. A műsort vezető Nagy Feró igen tehetségesnek találta a zenekart, előfordult, hogy Bencét egész egyszerűen a „magyar Jimi Hendrix”-ként aposztrofálta. A tavasz folyamán a banda már rendszeresen koncertezett, a Fekete Lyukban és a Tüzesvízben többször felléptek. Sokszor játszottak együtt a Sex Actionnel is, aminek egyik oka, hogy Raga osztálytársa volt és barátja Zana / Döglégy / Ganxsta Zoleenak, aki a Sex Action dobosa. Nyárra már összejött egy lemeznyi nóta, a dalok angolul szóltak, a zene kb. a Guns’n’Roses, Cult vonalat követte, ezen zenekaroktól sok nótát is játszottak a fiúk. Első demójuk felvételeit augusztusban fejezték be, a helyszín a Lyukban levő Rocker Stúdió volt, a hangmérnök pedig a beatricés Vedres Joe. A munkálatokat ekkor a zenekar vokalistája, Michelle szponzorálta, aki sajnos a későbbiekben személyes okok miatt a demó DAT szalagjával együtt lelépett; így nem jelenhetett meg a zenekar talán máig is legjobb, legőszintébb anyaga, a Contrasts.

A növekvő számú lelkes rajongónak, dögös koncerteknek, és a zenekar tehetségének köszönhetően ’91 őszén már több újságban is olvashattunk róluk (pl. Garázs magazin, Metal Hammer H). Felléptek az Acélkarácsony nevű fesztiválon (Ossián, Ozírisz, Wild Side stb társaságában), játszottak a Sing Sing előtt, és vonzották rajongóikat a Petőfi Csarnok színpada elé. Egy daluk felkerült a Garázs III válogatásra, és elkészült a zenekar első klipje (The Way to Death) is a Fekete Lyukban.

 


(c) 2005. Teodóra. Az itt közölt képek és szövegek az oldal készítőjének tulajdonát képezik. Felhasználásukhoz írásbeli engedély szükséges.